Bizden Haberler 16 Aralık 2021

 

Lara Şirketler Grubu Yeni Yıl Yemeği

 

Lara Trade Group A.Ş. bünyesindeki tüm şirketler Lara Trade 2022 Yeni Yıl Balosu’nda bir araya geldi. Taksim Sofitel Otel’de gerçekleşen gecede Lara Şirketler Grubu’nun kurucusu ve CEO’su Mahmut Tümenbatur, Lara Trade’in ve bünyesindeki şirketlerin dünden bugüne ne kadar büyük yol katettikleriyle ve gelecek hedefleriyle ilgili bir konuşma yaptı. Gecede bir araya gelen şirket çalışanları, dans gösterileri ve canlı müzik eşliğinde keyifli vakit geçirdiler.

 

 

Hayvanlar Grip Olursa?

 

Hayvanlar grip olur mu? Bilindiği üzere grip bir viral hastalıktır. Bu virüsün alt tipleri olduğu ve farklı semptomlar gösterildiği bilinmektedir. Bazı türleri ise ölümcül dahi olabilmektedir. Bu dönemde özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirici C vitamini, multivitaminler, probiyotik kullanımı oldukça önem teşkil etmektedir. Biyoteknik; kedi, köpek, kuş, balık, kümes hayvanları, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, at gibi türlerde kullanılmak üzere, farklı formlarda ürünlerin bulunduğu geniş bir yelpazeye sahiptir.

 

 

En Güzel Yılbaşı Hediyesi: Barınaklardan Sahiplendirilen Hayvanlar

 

Yılbaşı birçoğumuz için yeni kararlar, yeni başlangıçlar, yeni umutlar anlamına gelir. Hediyeler alır, hediyeler veririz. Sevdiklerimizi mutlu ederiz. Bir de sevilmek için can atan bazı dostlarımız vardır: Barınak Hayvanları. Barınakların imkanları dahilinde yaşamlarını sürdüren, daha önce hiç sıcak bir yuvası olmamış, ya da sıcak bir yuvası varken sokağa bırakılmış bu sahipsiz dostlarımız yeni bir yıla girerken mutlu bir yuvada keyifle yaşamayı hepimiz kadar hak ediyor. Üstelik barınakların sizi çok da yormayacak prosedürlerini yerine getirerek, hiçbir ücret ödemeden sizi sonsuza kadar sevecek bir dost edinebiliyorsunuz. Tabii burada en önemli konu dostunuzu sahiplenmeden önce ya da hediye etmeyi düşündüğünüzde sizin ya da hediye edeceğiniz kişinin bu sorumluluğu tam olarak alabileceğinden emin olmanız. Barınaklar bu sorumsuzluğun kurbanı hayvanlarla dolu. Eğer hazır hissediyorsanız hayvan barınaklarıyla kolayca iletişime geçip sevdiklerinize muhteşem bir dost, hayvan dostlarımıza sağlıklı, mutlu bir yuva hediye edebilirsiniz.

 

 

Koruyucu Hekimlik

 

Koruyucu hekimlik henüz herhangi bir hastalığın kendini göstermeden önlenebilmesi durumudur. Koruyucu hekimlik yalnızca insanlar için olan bir durum değildir. Hayvanlar için de hayati risk taşıyan hastalık sayısı çoktur. Dolayısıyla erken teşhis edilmesi, hayat kurtarmak açısından son derece önemlidir. Koruyucu hekimliğin temel amacı, hastanın hastalığa yakalanmadan korunmasını sağlamaktadır. Özellikle viral hastalıklar, evcil hayvanların hayatını riske atan olumsuzlukların başında gelmektedir. Koruyucu hekimliğin temel amacı, hastalıkla karşılaşmadan gereken önlemi almaktır. Bu nedenle çoğu yerde koruyucu hekimliğin aşılama olarak tanındığı bilinmektedir. Aşılama, hastanın herhangi bir hastalığa yakalanmadan korunmasını sağlamak için yapılmaktadır. Evcil hayvanların dönemsel aşıları, uygun beslenme planlamaları, gerekirse diyet uygulamaları, periyodik dönemlerde yapılması gereken muayeneler koruyucu hekimlik kapsamında yer almaktadır.