KEDİNİN BAŞINI SİZE YASLAMASI NE ANLAMA GELİR?

Kedinin başını size vurması aslında teknik olarak kafa tacizidir. Bu, kediler tarafından kullanılan sosyal bağlanma davranışıdır. Genellikle, samimiyet ve güven göstergesi olarak yorumlanır.

Kediler bir koloni kokusu yaratmak için kafa atar. Kedi kafa atışı harika bir işarettir. Kedinizin sizinle yakın olduğunu ve size güvendiğini gösterir.

Kedilerin vücutlarının her yerinde koku bezleri vardır. İnsanlar da dahil olmak üzere nesnelere izlerini bırakmak için teması kullanırlar. Kedilerin gözlerinin hemen üstünde ve kulaklarının altında koku bezleri vardır. Size sürtünürken bu bezleri aktive ettiklerinde feromon yayarlar.

Birkaç kediniz varsa, her birinin size kafa attığını fark edebilirsiniz. Size sırayla kafa atabilirler, sevginiz ve ilginiz için aralarında rekabet ederler.

 

Sevgi kazanmak için

Kedinizden gelen bir kafa vuruşunu bir sevgi işareti olarak yorumlamak yaygındır. Eğer durum buysa, kediniz neden mobilyaya veya duvara kafa atıyor? Onları seviyor mu?

Gerçek şu ki, kediniz size kokusunu sürmek istediği için kafa atıyor. Size olan kokuları yalnızca diğer kediler tarafından duyulacaktır. Kediniz size kafa atarken mırıldanıyorsa, büyük ihtimalle şefkat arıyor olabilir. Onların sevgisine karşılık vermeye çalışın. Kediniz sizden sevgi almazsa, ona karşı şefkatli olmak istemediğinizi varsayabilir ve bunu aramayı bırakabilir.

 

Bölgeyi işaretlemek için

Bu, kedinizin size kafa atmasının nedenlerinden biridir. Koku, kediler tarafından bölgeyi kendilerine ait olarak işaretlemek için kullanılır, ancak aynı zamanda onlar tarafından güvenli olduğuna karar verilen alanları ve insanları işaretlemek için de kullanılır. Bu nedenle kediler genellikle evlerinde mobilya ve diğer eşyalara kafa atmayı seçerler.

 

Güvende Hissetmek

Kedilerin insanlara ve cansız nesnelere kafa atmasının ana nedenlerinden biri, onları güvenli olarak işaretlemektir. Kediler çok güçlü bir koku alma duyusuna sahip olduklarından, güvenli yerleri kokuyla işaretlemek, görsel hafızalarına güvenmek yerine onlar için daha mantıklıdır. Bu, kedilerin en sevdikleri insanlar için kafa atma eğiliminde olmalarının bir başka nedenidir. Onların güvenini kazanmanız gerekecek. Yeni tanıdığı insanlara bile kafa atacak birkaç kedi var, ancak çoğu kedi sizi güvenli olarak işaretlemeden önce sizi bir süre test edene kadar bekleyecektir.

 

Hükmetmek

Bazı kediler, sahiplerini işaretlemekten daha fazlasını arıyor olabilirler. Sizin üzerinizdeki güçlerini göstermek istiyor olabilirler. Bu bir sorun olmak zorunda değildir. Kedinizin üzerinde bir miktar güç hissetmesine izin vermek onu iyi ve güvende hissettirir. Ancak, kedinizin baskın davranışlarına dikkat etmeniz önemlidir. Baskın hisseden kediler, talepkâr ve hatta agresif hale gelebilir. Bu durumla karşılaşırsanız kedinizin eğitilmesi gerekebilir bu durumda veteriner hekiminizden yardım almanız faydalı olacaktır.